Ajuda

Accions del document
 • Envia-ho
 • Imprimeix-ho
 • Content View
 • Bookmarks

Aquest document proporciona ajuda per al lloc Web Help OpenCourseWare en forma d'un llistat de preguntes i respostes més freqüents. Per obtenir més informació sobre aquest lloc Web, utilitzin l'opció de feedback.

Preguntes i respostes més freqüents

 

 1. Pregunta 1

  Resposta 1

  Inici

 

Sobre l'OpenCourseWare (OCW) de l'OAID

 

 1. Què és l'OCW de l'OAID?

  L'OCW de l'OAID pretén posar a la disposició a través de la Xarxa el material utilitzat en l'ensenyament universitari de manera totalment gratuïta. L'OCW de l'OAID fomenta l'ensenyament tecnològicament millorat i serveix de model per a la divulgació universitària de coneixements en l'era d'Internet. Aquest projecte continua la tradició de l'OCW de l'OAID i de l'educació superior dels Estats Units, de lliure divulgació del material docent, de filosofia i de maneres de pensament. Finalment, duu a un canvi fonamental en la manera d'utilitzar la Xarxa com a instrument d'ensenyament per part de les escoles i de les universitats.

  Inici

 2. Per quin motiu l'OCW de l'OAID ha començat aquest projecte?

  Perquè la tecnologia permet augmentar l'abast de les possibilitats d'aprendre i també perquè en tenim l'obligació moral. L'OCW de l'OAID dóna suport a la missió del mateix a l'hora de servir a la comunitat a través de l'aprenentatge, dels descobriments i del compromís. És veritat que l'OCW de l'OAID es guia pel principi bàsic que els universitaris són el més important. Amb l'entrada en el segle XXI serveis com el OpenCourseWare permeten arribar del tot al propòsit de compartir coneixements. Aquest projecte contribueix a la «propietat intel·lectual compartida» el que fomenta la col·laboració a través de l'OCW de l'OAID entre universitaris de qualsevol lloc del món que poden compartir assignatures.

  Inici

 3. En què es distingeix l'OCW de l'OAID dels altres sistemes d'ensenyament a través de la Xarxa, incloent l'ensenyament a distància?

  L'OCW de l'OAID es distingeix de les altres ofertes de l'ensenyament a través de la Xarxa perquè és gratuït i d'accés lliure, no concedeix crèdits universitaris ni accés a les facultats i universitats. No es tracta d'una iniciativa per a l'ensenyament a distància que inclou intercanvi actiu d'informació entre les facultats i els estudiants amb l'objectiu d'aconseguir un títol. Cada vegada més, l'ensenyament a distància està reservat pels que tenen la voluntat i la disponibilitat de pagar els materials i els cursos. L'OCW de l'OAID no està pensat per substituir als títols de l'educació superior o als cursos de crèdits, més aviat, l'objectiu és proporcionar el contingut que donarà suport a l'ensenyament.

  Molts dels membres de cadascuna de les facultats l'OCW de l'OAID i d'altres universitats ja utilitzen de manera extensa la Xarxa per elaborar el material dels cursos estàndard disponible per als seus alumnes. Algunes facultats i universitats fins i tot demanen el lloc Web per a cada classe. Però, en major grau aquests llocs Web tenen un disseny personalitzat i a ells poden accedir només els estudiants matriculats en aquestes institucions. L'OCW de l'OAID és un esforç de dimensions molt grans, sense precedents i el seu objectiu és proporcionar material docent gratuït i de lliure accés per a tothom.

  Inici

 4. Quin és l'objectiu de la iniciativa de l'OCW de l'OAID?

  Esperem que l'OCW de l'OAID creixi i inclogui el material docent de totes les facultats amb la voluntat de participar. De totes formes, l'objectiu per la majoria dels cursos oferts pe l'OCW de l'OAID és estar representat en el repertori dels cursos que s’ofereixen. Un altre objectiu de l'OCW de l'OAID és afavorir el desenvolupament dels grups de comunitats al voltant del material docent. La participació individual en aquests grups informals té com objectiu preparar, assessorar i ajudar un a l'altre en els seus propòsits d'aprendre donant una importància significativa als mateixos materials. Finalment, desitgem estendre l'abast i l’impacte del concepte de opencourseware.

  Inici

 5. L'OCW de l'OAID estarà sempre obert i disponible per a tothom?

  Ens comprometem perquè l'OCW de l'OAID ofereixi la publicació del material docent gratuïta, d'accés lliure i que serveixi d'ajuda a les interaccions actives en les aules de l'ensenyament en l'OCW de l'OAID. Encara que creixem i ens desenvolupem, sempre seguirem sent gratuïts i d'accés lliure per a tothom. Amb aquest compromís de restar gratuït i d'accés lliure, l'OCW de l'OAID parteix de la idea de que no es tracta de l'ensenyament a distància ni la iniciativa per obtenir un títol universitari i que no haurà cap procés de registració d'usuaris per poder visualitzar els materials, ni ara ni en el futur. L'OCW de l'OAID està treballant dur per publicar tot el material de les facultats que desitgen participar.

  Inici

Ús del material de l'OCW de l'OAID

 1. Cal registrar-se per utilitzar el material docent de l'OCW de l'OAID?

  Ja que l'OCW de l' OAID no és l'ensenyament a distància o la iniciativa per obtenir un títol universitari, no hi haurà cap procés de registració d'usuaris per poder visualitzar els materials. L'OCW de l'OAID és la publicació del material docent gratuïta i d'accés lliure i serveix d'ajuda a les interaccions actives en les aules de l'ensenyament. Es troba en versió gratuïta i de lliure accés en la Xarxa per a tots els usuaris de qualsevol lloc del món.

  Inici

 2. On es pot trobar el material docent?

  Per trobar cursos que estan oberts, cal anar al llistat complet de cursos. Una vegada s'accedeixi a un dels llocs Web de cursos, en la barra de navegació a mà esquerra es mostrarà quin material està disponible per al curs seleccionat.

  Inici

 3. Com trobar els cursos disponibles?

  Es pot utilitzar l'opció Buscar que es troba a mà dreta de cada pàgina del lloc Web de l'OCW de l'OAID. La recerca es pot realitzar per un text específic d'un àrea de disciplines universitàries, en tots els cursos o en només un. Per a una recerca detallada, utilitzeu  Recerca Avançada.

  Per veure quins cursos estan disponibles, feu clic en  Cursos en la barra superior de navegació de cada pàgina del lloc Web de l'OCW de l'OAID. Això permetrà visualitzar el llistat de cursos disponibles al moment.

  Inici

 4. Com es pot utilitzar el material docent de l'OCW de l'OAID?

  L'OCW de l'OAID es podria considerar a gran escala, la publicació del material docent basada en la Xarxa que ajuda a l'ensenyament. Els professors s'animen a utilitzar aquests materials per al desenvolupament del currículum, els estudiants poden augmentar el seu aprenentatge usant el material ofert i els autodidactes s'animen a recórrer a l'OCW de l'OAID en el seu estudi o per a l'ús addicional. El material docent ofert en la pàgina Web de l'OCW de l'OAID es pot utilitzar dintre del permís relacionat amb el contingut, curs o allà on el lloc Web de l'OCW de l'OAID es pot aplicar.

  Inici

 5. Quins són els requisits essencials per poder utilitzar els materials de l'OCW de l'OAID?

  Ja que l'OCW de l'OAID no significa aprendre a distància ni representa una iniciativa per obtenir un títol universitari, no existeix cap procés de registració que es demana als usuaris per poder visualitzar el material docent. No existeixen tampoc, els requisits essencials ni per als que utilitzen aquest material en el seu propi aprenentatge. De totes maneres, cada lloc Web del curs indica requisits essencials i altres requisits que es demanen als estudiants de l'OCW de l'OAID.

  Inici

 6. L'OCW de l'OAID ofereix descomptes en els llibres de text o aplicacions de programari que s'utilitzen en el material docent?

  OAID - OEl OCW de l'OAID no ven ni concedeix descomptes, ni representa a cap venedor que podria oferir programari, llibres o altre material que els usuaris de l'OCW de l'OAID podrien necessitar per entendre el material docent ofert en el lloc Web de l'OCW de l'OAID.

  Inici

 7. Com obtenir la còpia del paquet de curs per a un curs específic de l'OCW de l'OAID?

  El paquet de curs dels materials que acompanya a la majoria dels cursos de l'OCW de l'OAID, normalment conté la informació sobre el propietari i els materials amb els drets d'autor que la facultat de l'OCW de l'OAID utilitza només en les seves intervencions amb els estudiants en les aules. Aquests materials no estan disponibles i mai estaran disponibles per als usuaris de l'OCW de l'OAID.

  Inici

 8. L'OCW de l'OAID col·labora amb persones, organitzacions o institucions que s'ofereixen a ensenyar en els cursos de l'OCW de l'OAID o com a tutors dels estudiants basant-se en els materials de l'OCW?

  No, l'OCW de l'OAID no està relacionat amb les titulacions sense permís especial i no aprova, dóna suport o certifica cap organització, professors, tutors o altres proveïdors de serveis que utilitzen material docent disponible en el lloc Web de l'OCW de l'OAID. No es concedeix cap mena de titulació, certificat o altres reconeixements de participació en un curs basat en el material docent de l'OCW de l'OAID.

  Inici

 9. Pot una organització o una persona indicar en el seu lloc Web o en la seva bibliografia que utilitza material docent de l'OCW de l'OAID?

  Per fer referència a l'OCW de l'OAID s'ha de complir amb els termes de la llicència relacionada amb el mateix OCW o amb un determinat material docent. Naturalment, cal donar crèdit a l'OCW de l'OAID i a la facultat com al autor del material docent, cada vegada que s'utilitza aquest material. Per a més comoditat cada pàgina de l'OCW inclou un avís adequat a peu de pàgina del contingut. De totes maneres, qualsevol referència a l'OCW de l'OAID (incloent el nom del mateix en totes les seves formes o segells i logotips) que expressament o involuntàriament afirma, insinua o en una sola opinió fa pensar que existeix una relació o suport per part de l'OCW de l'OAID, està prohibida.

  [Veure també Propietat Intel·lectual]

  Inici

 10. Es pot tenir accés directe a l'OCW de l'OAID des del propi lloc Web?

  L'accés als enllaços o a les pàgines Web dels cursos de l'OCW de l'OAID està permès fins que es tracta de l'accés al material relacionat amb l'enllaç i d'acord amb els termes de la llicència per al material docent o per a una altra mena de contingut. Naturalment, el material docent està autoritzat per Creative Commons Attribution license 2.5. De totes formes, el material docent individual pot tenir la llicència pròpia. Es recomana mirar el fons de la pàgina per a les llicències aplicables a diferents continguts. Per a la seva comoditat cada pàgina de l'OCW de l'OAID conté una avís referent a la pàgina al final del contingut.

  A més de poder trobar els termes de llicència, connectar-se als enllaços de l'OCW de l'OAID, està permès també el lliure accés als enllaços (p. e. sense límit d'accés o sense haver de pagar per accedir-hi) fins que no hi hagi queixes, aparició o implicació d'incorporació en l'OCW de l'OAID o de suport al mateix. L'OCW de l'OAID no pot garantir perseverança de cap enllaç específic i diferent dels que estan a la pàgina d'inici.

  [Veure també Propietat Intel•lectual]

  Inici

Contingut

 1. Per què existeixen tantes diferències de mida del contingut en els llocs Web de diferents cursos de l'OCW de l'OAID?

  Cada lloc Web dels estudis de l'OCW de l'OAID està desenvolupat de manera individual amb la participació de les facultats i dels professors. Inclouen tot el material docent de l'OCW de l'OAID disponible en format electrònic o el que es pot fer més rendible i no té límits de la propietat intel·lectual o dels drets d'autor. Les facultats i els professors de l'OCW de l'OAID participen de manera voluntària i publiquen només la quantitat del contingut que poden tenir en el lloc Web que és de lliure accés per a tothom.

  Inici

 2. Per quin motiu alguns llocs Web dels cursos de l'OCW de l'OAID no tenen solucions de treballs, proves i exàmens?

  En alguns casos les solucions de treballs no presencials, proves i exàmens es discuteixen només en aula i no estan publicats o disponibles en format electrònic per als estudiants de l'OCW de l'OAID o per a la comunitat de visitants de tot el món. D'altra banda, els professors tenen la intenció de tornar a utilitzar en les seves classes els mateixos treballs , proves o repetir els mateixos exàmens i per tant no volen publicar-ne les solucions.

  Inici

 3. Per quin motiu tots els cursos de l'OCW de l'OAID no ofereixen vídeo classes?

  Encara que el vídeo classes poden ser molt útils per als estudiants, existeixen moltes raons per les que l'OCW de l'OAID no inclou aquesta mena de classes en cada curs. En primer lloc, existeix el tema de l'amplitud de banda. Estem molt més concentrats en el desenvolupament del material docent accessible a tothom incloent els països en vies de desenvolupament. Si haguéssim de començar a dependre de la component vídeo com l'element clau de tots els cursos de l'OCW de l'OAID, exclouríem la major part dels usuaris que no utilitzen la connexió Internet de gran velocitat i que mai podrien descarregar vídeos.

  Un altre factor relacionat amb el vídeo és el cost; la tecnologia per comprimir i guardar vídeos és cada dia més assequible. Però, per a nosaltres encara no és del tot assequible o viable des del punt de vista de la producció comprimir 20 vídeo classes per a tots els nostres cursos. De moment, l'OCW de l'OAID no té aquesta capacitat d'emmagatzematge.

  Els usuaris principals de l'OCW de l'OAID són professors i esperem que a través del pla d'estudis, llistats de lectures i apunts d'altres professors els puguem oferir la possibilitat de començar el seu propi ensenyament i millorar la manera d'ensenyar les seves pròpies assignatures. Encara que les vídeo classes són molt fàcils de veure per a la gent amb la connexió Internet ràpida, no compleixen amb els objectius reals de l'OCW de l'OAID.

  Inici

Propietat Intel·lectual

 1. Qui té drets de propietat intel·lectual sobre el que s'ha publicat en la pàgina Web de l'OCW de l'OAID?

  Abans de publicar, l'equip de l'OCW de l'OAID revisa de manera exhaustiva tot el material per determinar-ne la propietat exacta i obtenir la llicència adequada per poder fer el material disponible en la Xarxa per a tothom. Ens comprometem eliminar qualsevol mena de material que no compleixi amb els drets dels altres. [Veure, també, Què fer si creiem que una part del material de l'OCW de l'OAID infringeix els drets d’autor?].

  La política de la propietat intel·lectual creada per l'OCW de l'OAID és bastant clara i compatible amb les altres polítiques relacionades amb el material docent utilitzat en l'ensenyament. Les facultats mantenen la propietat sobre la majoria dels materials preparats per l'OCW de l'OAID i aquest al seu torn manté la propietat només quan es fa un ús significant dels recursos de la institució.

  Si el treball del curs d'un estudiant es troba en el lloc Web de l'OCW de l'OAID, llavors, els drets d'autor sobre el treball pertanyen a l'estudiant.

  Inici

 2. Quins són els termes d'ús per als usuaris de l'OCW de l'OAID?

  Per a més informació anar a Termes d’ús.

  Si desitgeu utilitzar el material docent de l'OCW de l'OAID i no esteu segurs si aquest ús s'entén com no comercial, contacteu amb nosaltres a través de la pàgina de feedback page.

  Inici

 3. Quins són els termes d'ús per al programari de debats?

  Per a més informació anar a Termes d’ús.

 4. Com defineix l'ús no comercial l'OCW de l'OAID?

  L'ús comercial implica pagar directament o indirectament una suma per utilitzar el material de l'OCW de l'OAID i per qualsevol derivació o modificació d’aquest material o altres usos comercials del mateix. Tots els usos, la reutilització i la distribució del material docent incloent treballs derivats del mateix han de ser atribuïts a l'OCW de l'OAID i als autors originals. Si desitgeu utilitzar el material docent, però no esteu segurs que el seu ús es consideri no comercial, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través de feedback en la part superior de la pàgina.

  Inici

 5. Com es pot avisar de manera adequada sobre la reutilització del material de l'OCW de l'OAID?

  La reutilització del material que l'OCW de l'OAID ha tornat a publicar confirma que el seu ús és conforme a la llicència. Si la llicència permet reutilitzar, s'han de reconèixer de manera adequada els drets d'autor que s’atribueixen als autors de les facultats.

  Per evitar inconvenients, a la part inferior de cada pàgina, es proporciona un avís en format APA, la declaració dels drets d'autor i la llicència per a aquesta pàgina.

  Fins i tot, es pot triar citar la font de la següent manera: « El present material ha estat creat per o adaptat en base del material creat per un membre de la facultat de l'OCW de l'OAID (Nom), (Títol), (Any). Copyright © (Any), (Nom del membre de la Facultat)».

  Per exemple, cita « Comprendre la interacció en línia» impartida pel professor David Wiley de la Universitat Estatal de Utah posaria «Aquest material ha estat creat o adaptat en base del material creat pel membre de la Facultat de la Universitat Estatal de Utah, professor associat David Wiley. Copyright © 2004, David Wiley.»

  Si desitgeu utilitzar el material docent en la pàgina Web personal i el material té la llicencia Creative Commons license, heu d'incloure la còpia d'aquesta llicència o un enllaç que ho indiqui de manera clara (per exemple: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/), amb totes les còpies dels materials o del treball que es van fer a partir d'aquest material.

  Inici

 6. Com es pot participar amb al propi material docent en l'OCW de l'OAID?

  L’intent de l'OCW de l'OAID és que la pàgina Web reflecteixi la utilitat del material docent. La raó d'aquesta política és que el material presentat en l'OCW de l'OAID estigui autoritzat per part dels membres de la Facultat, per la qual cosa, la nostra Facultat es responsabilitza només d’aquest material. En cas contrari, serà difícil que l'OCW de l'OAID pugui garantir per l'exactitud i l'originalitat del material que rebem de les fonts externes. De totes maneres, animem a altres universitats a crear el seu propi opencourseware on podran publicar el material dels seus cursos i compartir-lo amb tothom. L'OCW de l'OAID està disposat a relacionar-se amb les universitats o institucions que tenen objectius semblants.

  Inici

 7. Què fer si creiem que algun material de l'OCW de la OAID infringeix els nostres drets d'autor?

  L'OCW de l'OAID abans de crear o publicar qualsevol material ha revisat de manera exhaustiva tots els materials per determinar la propietat correcta del material i per obtenir la llicència adequada per poder penjar material en l'OCW de l'OAID. S'eliminarà tot el material que infringeix els drets dels altres. Si creieu que algun material infringeix els vostres drets, contacteu amb nosaltres a través de la pàgina de feedback.

  Per poder avisar sobre el que passa, s'ha de ser el propietari dels drets d'autor del treball o una persona autoritzada per actuar en nom del propietari dels drets. La seva notificació ha d'incloure:

  1. Identificació del treball sobre el qual es posseeixen els drets d'autor, o en cas de molts treballs, un llistat amb tots els treballs en aquest lloc Web.
  2. Identificació del material que es considera objecte d'infracció. S'ha d'incloure suficient informació, com URL específic o altra informació rellevant perquè puguem localitzar el material.
  3. Informació sobre el demandant perquè puguem posar-nos en contacte amb ell (p.e. adreça del correu electrònic, número de telèfon).
  4. Una declaració del demandant on constarà que no creu que l'ús del material hagi estat autoritzat pel propietari dels drets d'autor o per una persona autoritzada.
  5. Una declaració on constarà que la informació de la notificació és exacta i que el demandant és o ha estat autoritzat per poder actuar en nom del propietari dels drets d'autor.

  Si no s'inclou la signatura electrònica en la demanda , cal enviar una còpia signada per fax o per correu.

  Inici

Facultat de l'OCW de l'OAID

 1. Es requereix la participació de la Facultat de l'OCW de l'OAID en el projecte de l'OCW?

  La participació de la Facultat de l'OCW de l'OAID en el projecte de l'OCW és del tot voluntària.

  Inici

 2. Com es pot posar en contacte amb un membre de la Facultat de l'OCW de l'OAID?

  El projecte OCW de l'OAID s'entén com una publicació en la Xarxa del material docent i no com l'experiència interactiva amb la Facultat de l'OCW de l'OAID. La Facultat proporciona el contingut de l'OCW, però, no ho substitueix. La pedra angular del procediment de l'aprenentatge és la interacció entre la Facultat i els estudiants en les aules i entre els mateixos estudiants del Campus. L'OCW de l'OAID no permet als visitants del lloc Web posar-se en contacte directe amb la Facultat, per la qual cosa, la mateixa Facultat pot triar fer un llistat d'informació sobre el propi contacte. Preguntes sobre el material de docent específic es remetrà al membre de la Facultat de l'OCW de l'OAID relacionat amb el curs d'interès. De totes maneres, degut a un volum enorme de les preguntes rebudes per correu electrònic, pot ser que no s'aconseguirà respondre a tots els correus.

  Inici

 3. Will inquiries to OAID - OCW OCW be answered?

  Sí, es respondrà a les preguntes dirigides al OCW de l'OAID. S'anima als usuaris d'utilitzar l'opció de feedback en el lloc Web on està el material docent publicat. Els comentaris i les crítiques constructives per part dels usuaris ajudaran al personal de l'OCW de l'OAID a millorar el lloc Web i seguir evolucionant i publicant el material.

  Inici

Traduccions

 1. Es pot traduir el material docent de l'OCW de l'OAID?

  Es pot traduir el material docent si això està previst per la llicència del material docent que es desitja traduir. L'OCW de l'OAID demana que totes les traduccions dels seus materials estiguin degudament acompanyades pels materials originals i que incloguin la següent renúncia:

  «El present material docent de l'OCW de l'OAID està traduït al [EL SEU IDIOMA] per [LA SEVA INSTITUCIÓ] i l'OCW de l'OAID no farà cap presentació o avís respecte a aquest material, a les garanties implícites de la comercialització, a la capacitat per a un propòsit particular o no violació dels drets d'autor i a l'absència de possibles errors. L'OCW de l'OAID no té cap responsabilitat sobre la inexactitud de la traducció. Qualsevol inexactitud o altres defectes presents en aquest material, a causa de la inexactitud de la traducció són responsabilitat de [LA SEVA INSTITUCIÓ]».
  [Veure també, Com citar de manera adequada la reutilització del material docent de l'OCW de l'OAID?]

  Inici

L’Ús

 1. Quins són els requisits informàtics per poder visualitzar el material docent de l'OCW de l'OAID?

  La major part del material docent de l'OCW de l'OAID funciona en els moderns navegadors tant en la plataforma del Macintosh com en la del Windows. Encara que és preferible tenir una connexió a Internet d'alta velocitat, les connexions de baixa velocitat, com mòdems, haurien de poder permetre a l'usuari visualitzar la majoria dels materials del lloc Web; baixar el material o accedir-hi, podria trigar més.

  Inici

 2. Què significa meta dades i per què és tan important per al OCW de l'OAID?

  Meta dades són literalment «dades sobre dades». Es poden entendre millor com informació que descriu una altra informació. Per exemple, aquesta pàgina Web del FAQs per al OCW de l'OAID té un autor, un títol, una data de creació i la seva pròpia adreça Internet. Aquesta informació presenta meta dades sobre aquesta pàgina. Las meta dades permeten la recerca complexa, poderosa i exacta sobre el material docent de l'OCW de l'OAID.

  Inici

 3. Com canviar la mida de les lletres en la pàgina Web de l'OCW de l'OAID?

  La mida i l’estil de la pàgina Web de l'OCW de l'OAID s’han triat concretament per complir amb alguns criteris de disseny i d’accessibilitat. L'equip de l'OCW de l'OAID ha fet proves sobre aquesta pàgina Web a través de diferents navegadors i plataformes. No obstant això, alguns usuaris poden seguir visualitzant en els seus navegadors el text massa petit. Es pot canviar la mida de la lletra utilitzant l'opció, Veure menú, del navegador. En el Netscape 7 existeix l'opció de VIEW - Text-Zoom (seleccionar 120%). En el Netscape 4.x existeix l'opció de VIEW - Increase Font. En el Internet Explorer es pot seleccionar l'opció de VIEW - Text-Size - Larger or Largest. Esperem que totes aquestes opcions ajudin per visualitzar més fàcilment el material docent de l'OCW de l'OAID.

  Inici

 4. La pàgina Web de l'OCW de l'OAID està conforme a l'estàndard W3C i als requisits d'accessibilitat?

  Tot el material docent publicat en la pàgina Web de l'OCW de l'OAID està revisat per veure si un XHTML és vàlid i si compleix amb l'article 508 i amb les pautes del WAI-AA com part del procés d'autorització. Es requereix que totes les imatges tinguin ALT attributes i tots els enllaços TITLE tags.

  Inici

 5. Com saber si un contingut és accessible?

  Ja que no existeix una manera per assegurar-se que un contingut és totalment accessible, si és necessari es pot consultar l'eina pautes d’accessibilitat.

  Inici

 6. Per què aquest PDF no s'obre correctament amb l'Adob Acrobat Reader?

  Un petit percentatge dels documents en format PDF de la pàgina Web de l'OCW de l'OAID és compatible amb la nova versió de l'Adob Acrobat Reader. Si desitgeu visualitzar aquesta mena de document, és recomanable descarregar l'última versió del Acrobat Reader des de la pàgina Web: http://www.adobe.com/support/downloads/main.html.

  Inici

Privacitat i Recopilació de dades

 1. Quina mena d'informació ha reunit l'OCW de l'OAID dels visitants de la pàgina Web?

  La informació que es rep dels visitants serveix per millorar la pàgina Web de l'OCW de l'OAID i també, ajuda als patrocinadors a l'hora d'avaluar l’ús, l’accés i el impacte d'aquesta pàgina Web a la comunitat educativa de qualsevol lloc del món. L'OCW de l'OAID ha reunit la següent informació:

  • Informació facilitada per els usuaris: Es rep i s’emmagatzema tota la informació que deixen els usuaris o la proporcionen de qualsevol altra manera. La major part de la informació s'ha proporcionat utilitzant l'opció de feedback, enviant un correu electrònic o participant en les enquestes per als visitants de la pàgina Web. Aquesta informació pot incloure el nom, l'adreça del correu electrònic, els estudis, la institució dels mateixos, la regió geogràfica, de quina manera utilitza l'OCW de l'OAID i què opina sobre el mateix. En tot cas, qualsevol mena d'informació es proporcioni, es tracta d'una opció voluntària i es pot triar utilitzar l'OCW de l'OAID sense tenir l'obligació de proporcionar cap informació. Si es deixa de manera voluntària l'adreça del correu electrònic o qualsevol altra informació de contacte, no es farà ús divulgatiu de la informació personal sense permís de l'usuari.
  • Informació automàtica: Es rep i s’emmagatzema una certa mena d'informació cada vegada que s’interactuï amb la pàgina Web de l'OCW de l'OAID. Els exemples de la informació s'emmagatzemen i analitzen juntament amb l'adreça d'Internet protocol (IP) que s'utilitza per connectar-se a la pàgina Web de l'OCW de l'OAID. També, s'emmagatzema la informació sobre l'ordinador i la connexió com el tipus i la versió del navegador, el sistema operatiu, la plataforma i sobre el contingut que s'ha buscat o consultat durant la visita al OCW de l'OAID. Durant algunes visites se solen utilitzar eines del programari per mesurar i emmagatzemar la informació d'una secció incloent pàgines de temps de resposta, errors de descàrrega i durada o visites a determinades pàgines. De totes maneres, l'autor de la informació no es pot identificar.

  [Veure també Política de Privacitat]

  Inici

 2. Què són cookies? L'OCW de l'OAID utilitza cookies en la seva pàgina Web?

  L'ús de cookies per part de l'OCW de l'OAID és limitat. Cookies són caràcters alfanumèrics d'identificació que aquest lloc Web passa al disc dur de l'ordinador de l'usuari a través del navegador per permetre que el sistema de l'OCW de l'OAID reconegui el navegador quan l'usuari torni a connectar-se. Això permet seguir la pista a les connexions al lloc Web de manera anònima i analitzar models d'ús en el mateix lloc Web: visites repetides, durada de les visites, mida del contingut utilitzat, etc. Cookies permeten fer periòdicament, en línia, enquestes voluntàries a partir de les quals es pot arribar a entendre millor quina mena de gent utilitza normalment el lloc Web de l'OCW de l'OAID, com utilitzen aquest lloc Web i quina mena d’impacte educatiu té aquest lloc Web.

  L'ús de cookies per part de l'OCW de l'OAID és discret i no es divulga la informació personal sobre els usuaris. De totes maneres, si no desitgeu acceptar cookies, l'opció d'Ajuda de la barra d'eines de qualsevol navegador conté instruccions per rebutjar noves cookies, perquè el navegador avisi quan es rep una cookie nova i com inhabilitar-la. Inhabilitant cookies no perjudiqueu l'accés al contingut del lloc Web de l'OCW de l'OAID. Si deixeu cookies sense inhabilitar, probablement se us demanarà omplir un petit qüestionari que ajudarà entendre millor l'ús i el impacte de l'OCW de l'OAID.

  [Veure també Política de Privacitat]

  Inici

 3. L'OCW de l'OAID comparteix la informació que rep?

  La informació sobre els visitants és una part important per a entendre i ampliar el impacte de l'OCW de l'OAID a la comunitat acadèmica de tot el món. Per altra banda, la informació personal sobre els usuaris (nom, adreça del correu electrònic, etc.)no serà disponible per a tercers, excepte com s’ha destacat més baix, ni serà utilitzat mai per a fins comercials. Es compartirà la informació sobre un usuari només en els casos descrits a continuació:

  • Agents: Es contracten empreses o persones per a diferents tipus de gestions que oferim. Els exemples inclouen omplir i classificar feedback dels usuaris, analitzar les dades d'enquestes sobre l'ús del lloc Web i oferir ajuda a l'usuari. Aquests agents tenen l'accés a la informació sobre l'usuari que es necessita per desenvolupar les seves funcions, per exemple, però no poden utilitzar aquesta informació amb cap altra finalitat.
  • Patrocinadors de l'OCW de l'OAID: Es treballa en estreta col•laboració amb les organitzacions filantròpiques que proporcionen fons gràcies als quals l'OCW de l'OAID existeix. Aquests patrocinadors estan interessats a avaluar l’accés, l’ús i el impacte del lloc Web de l'OCW de l'OAID per poder decidir si l'OCW de l'OAID compleix amb els seus objectius. Es proporciona la informació a aquests patrocinadors amb regularitat per a fins d'avaluació. No es compartirà cap informació personal sobre els usuaris, com el nom, l’adreça del correu electrònic, fins que no es dóna el permís per fer-ho.
  • Institucions interessades en les activitats del « opencourseware»: Una part de les tasques de l'OCW de l'OAID com organització, és animar a altres institucions educatives perquè comparteixin de manera oberta el seu material docent amb tothom, tal com ho fa l'OCW de l'OAID. Perquè puguin complir amb aquest objectiu es comprometen a compartir el que aprenen en els fòrums públics i en les conferències sobre ensenyament amb altres institucions educatives. Això pot incloure l'ús del lloc Web, el feedback que es rep i el impacte de l'OCW de l'OAID en els usuaris de qualsevol lloc del món. De tota manera, en cap cas es compartirà la informació personal sobre l'usuari, com el nom, l’adreça del correu electrònic, fins que no es dóna el permís per fer-ho.

  [Veure també Política de Privacitat]

  Inici

Tecnologia

 1. Quin tipus de tecnologia s'ha utilitzat per publicar el lloc Web de l'OCW de l'OAID?

  L'OCW de l'OAID funciona amb un programari lliure que es diu eduCommons. L'actual solució tècnica està en l’ús des de gener de 2005 i té un petit equip tècnic que dirigeix tots els aspectes d'aquesta infraestructura des del Centre per a l'Aprenentatge Obert i Sustentable (Center for Open and Sustainable Learning (http://cosl.usu.edu/) en la Universitat Estatal de Utah.

  Les eines de planificació que utilitza l'equip de l'OCW de l'OAID per ajudar a les facultats a l'hora de publicar el seu material docent, inclou una part del volum de treball en el eduCommons, algunes llistes de control i diferents documents. Per crear i gestionar el contingut s'utilitza, tant alguna eina d'escriptori (eina de conversió d'arxius) com eduCommons, que junts ajuden plenament el procés de la publicació. La infraestructura del lliurament del contingut inclou clúster de producció i clúster d'organització del contingut.

  Per a més informació sobre eduCommons, contacteu amb Centre per a l'Aprenentatge Obert i Sustentable (http://cosl.usu.edu/).

  Inici

 2. L'OCW de l'OAID és un projecte obert?

  L'OCW de l'OAID es compromet estrictament amb els sistemes oberts i compartirà el seu enfocament i el programari lliure, eduCommons, amb els que desitjarien posar en marxa un projecte semblant. El eduCommons té un equip de desenvolupadors que es dedica a ampliar la plataforma, les característiques i les funcions per satisfer les necessitats de l'OCW de l'OAID o d'altres institucions.

  Inici

 3. Què significa RSS?

  RSS (Really Simple Syndication) és un format que permet inscriure's als fòrums de debat, als blogs i a altres llocs Web per rebre de manera adequada actualitzacions organitzades sobre lliuraments, notícies o altres informacions d'interès.

  Inici

Més preguntes

 1. Com es pot ajudar al OCW de l'OAID en forma de donacions?

  Es tracta d'un gest molt generós per part dels usuaris voler ajudar al OCW de l'OAID en forma de finançament. És un suport meravellós del qual esperem poder obtenir-ne molt. Si desitgeu realitzar aquesta mena de donació, hauríeu de fer un xec a nom de l'OCW de l'OAID i incloure una nota indicant que la contribució és per al fons de l'OCW de l'OAID. Aquest xec es pot enviar per correu electrònic a:
  <La seva Universitat>
  <Adreça>
  <Ciutat, País, Codi Postal>

  Inici

 2. Com es pot fer la inscripció com a estudiant per formar part de l'OCW de l'OAID?

  L'OCW de l'OAID no és un programa que expedeix títols o certificats. El seu material docent es troba disponible i gratuït en el lloc web per els professors o els autodidactes. Als interessats en formar part de l'OCW de l'OAID com estudiants regulars se'ls recomana contactar amb l'Oficina d'Admissió:
  Office of Admissions
  <La seva Universitat>
  <Adreça>
  <Ciutat, País, Codi Postal>
  <Telèfon: 999-999-9999>
  http://www.yoursitehere.com/admissions/

  Inici


This material was created or adapted from material created by MIT OCW, Copyright © 2005 MIT in accordance with the MIT OCW Terms of Use, http://ocw.mit.edu/OcwWeb/Global/terms-of-use.htm.
  Copyright 2008, by the Contributing Authors. Cite/attribute Resource. oaid. (2008, June 06). Ajuda. Retrieved November 14, 2019, from OAID - OCW Web site: http://ocw.uab.cat/ajuda/ajuda. This work is licensed under a Creative Commons License. Creative Commons License